Louis C.K. Budapesten – Stand-up comedy, felsőfokon

Senki nem gondolta volna komolyan, hogy Louis C.K. még ebben az évezredben beteszi a lábát Magyarországra. Persze tudjuk, hogy magyar származású (a C.K.-t értsd Székelynek), de egyáltalán nem jellemző, hogy egy ilyen kaliberű, az USA-ban élő humorista, a sikerei csúcsán, egyszer csak betoppan hazánkba. Amikor aztán megkaptuk a hírt, hogy  ellátogat hozzánk, pillanatok alatt elkeltek az olcsónak egyéltalán nem mondható jegyek, ezzel is jelezve, hogy igenis igény van az idegennyelvű előadásokra és a külföldi stand-up sztárokra.

A Kongressszusi Központban megtartott előadásról minden jelenlévő csak szuperlativuszokban tudott beszélni, legyen az civil, vagy szakmabeli (hisz a hazai stand-up scéna is szép számmal képviseltette magát). A közönség fuldokolva röhögött másfél órát, már-már könyörögve egy kis levegőhöz jutásért, és nem volt olyan „necces" téma, amit ne fogadtak volna kitörő lelkesedéssel, legyen az homoszexualitás, öngyilkosság, vagy a politikai inkorrektség. Érdekes, hisz magyar humoristák sokszor kerülik ezeket témaválasztásukban, mivel a tapasztalat azt mutatja, hogy itthon nem igazán nyitottak az emberek a tabu témákra. Aztán, ha jön egy világsztár, simán rácáfol erre, előadja és még a mennybe megy. Bár az is valószínű, hogy nem ugyanaz a közönség jár egy angol nyelvű előadásra, mint a hétköznapok stand-up fellépéseire, vagy teszem azt egy falunapra.

Végszóként elmondhatjuk, hogy napjaink legnagyobb hatású stand-up előadója meghódította a magyar agyakat is, mi meg reménykedünk, hogy ez a folyamat nem fog megállni, és láthatunk még hasonló kaliberű stand-up előadót hazánkban.

Ha ön kedveli a stand-up műfajt, rendeljen humoristát, kérje ingyenes ajnálatunkat rendezvényeire itt: www.humorellato.hu

 

 

 

 

Kérjen ingyenes árajánlatot vagy bővebb információt! Kérek