Pecakúra - Filmszerepet kapott Bruti, a showder klub humoristája


Pecakúra címmel, debreceniek forgattak egy ízig-vérig debreceni filmet, nem csak debrecenieknek.
A vígjáték egy életközépi válságban szenvedő vállalkozóról (Szoboszlai István) szól, aki orvosa ajánlására elhagyja a civilizációt és "zöldterápiára" indul.
De a természet, a pecázás és az erdőjárás nem való mindenkinek. Emberünk tipikus városi, aki nem képes megbirkózni egy pár kilóméteres túrával sem, az autója leáll alatta, eltéved, éhezik, szomjazik és még ki is rabolják. Mindenért a dokit okolja - ami nem is annyira alaptalan - és bosszút forral ellene. Akciójához váratlanul segítséget kap egy idegesítő, de viccesés empatikus parkolóőr (Bruti) személyében. Persze a bosszú sem olyan egyszerű, főleg, ha két balfék tervezi meg.

Mindenképpen meg kell említeni, hogy a film gyártása, minden támogatást nélkülözött, gyakorlatilag nulla forintból készült. Az alkotók és a szereplők is ingyen vállalták a produkciót. Ennek ellenére a film megkapta az "ART B" besorolást és országszerte 18 mozi vállalta, hogy felveszik műsorokra, ezzel is támogatva a magyar független filmeseket.
A készítők szándéka, hogy későbbiekben valamelyik streaming szolgáltatóhoz, vagy tévéhez is eljuttassák a filmet, hisz mint ismeretes, a Covid 19 teljesen átszabta a filmfogyasztási szokásokat, ami nem kedvez a moziknak.

Érdekesség még, hogy a film hivatalos dalát is Bruti írta Csak nyugodtan címmel.

Kérjen ingyenes árajánlatot vagy bővebb információt! Kérek