A kő lelke - Papp Tímea kavicsművész mesés, romantikus világa kavicsokból

A Humorellátó most apró kitérőt tesz a művészetek világába, és egy kiállítást ajánlunk önöknek. Van egy magyar hölgy, aki világszínvonalon alkot képeket kövekből, kavicsokból. A kő lelke facebook oldal alkotójával, munkatársnőnkkel Papp Tímeával beszélgettünk, kövekről, inspirációkról, művészetről és sikerről.

A kő lelke oldal roppant népszerűségre tett szert alig pár hónap alatt, és láthatóan ezt tartja is, hisz lassan eléri a tízezredik lájkot. Miben látod az oldal sikerét?

Nagyon furcsa ez nekem is, hisz nem gondoltam volna, hogy ebből ekkora siker lesz. Egyszerű kis képekkel kezdtem, amik alig néhány kavicsból álltak, hisz ilyen alkotásokat bőven találni az interneten. Aztán éreztem, hogy ez nekem kevés lesz, így kezdtem egyre több követ használni, bonyolultabb alakokat készíteni. Talán a siker is ebben keresendő, hogy amíg más 5-10 kavicsból megoldja a képét, én akár 70-et is felhasználok egyhez, és minden alkotásba beleadom szívem-lelkem. Egy kép néha két hétig is készül, és itt nem sorozatgyártásról van szó, amit szerintem értékelnek az erre fogékonyak.

Mi vesz el ennyi időt?

Leginkább a kövek felkutatása. Nagyon fontos, hogy nem alakítom a köveket, nem csiszolom, nem vágom őket. Ha nincs meg egy lábacska, egy kar, vagy egy megfelelő részlet, akkor keresni kell egyet. Ez borzasztó időigényes és sokszor sikertelen is, legalább tíz képem áll zacskókban, és várja, hogy előkerüljön az a bizonyos hiányzó 

Eddig nem használtál bonyolult festett háttereket, csak színeket. Miért?

Bár nem rajzolok rosszul, de nem vagyok festő. Az egy külön világ, és jelenleg még képezem magam, hogy olyan színvonalat tudjak elérni, mint amilyenek a kőmunkáim. Azért már vannak próbálkozásaim, de még keresem a megfelelő festékeket, színeket, amivel csodás hangulatot lehet varázsolni.

Beszéljünk a kiállításról? Nehéz ma egy kiállítást összehozni?

Valahol minden kreatív ember szeretné megmutatni magát, vagy a műveit, persze én sem vagyok más, viszont a kiállítások leszervezése nem az én érdemem. Többen, megtaláltak az oldalon keresztül, és így születtek meg a felkérések, hogy vigyem el a képeimet Vasvárra, vagy éppen Gyönkre, ami egy kedves városka Tolna megyében. De jövőre két hónapon keresztül lesz kiállítás Budapesten is, ahol azért sokkal többen tudják megtekinteni a képeket.

Hány kép szerepel egy kiállításon?

Olyan 25-30 kép készült már el, vagy fog elkészülni addigra. Az első kiállítás tapasztalata az, hogy a látogatók percekig elidőznek egy-egy képen, hisz élőben sokkal plasztikusabb, mint fényképen. Rengeteg apró követ, részletet lehet felfedezni, ami sokkal izgalmasabbá teszi a látogatást, mint a facebookon való nézelődés.

Egy mesés, romantikus, kedves világ tárul elénk a képeiden keresztül. Hogyan találtál rá erre a stílusra?

Igazából ez belőlem fakad, valószínűleg nem nőttem fel igazán. Anyukámnak sokat köszönhettem, aki sosem sajnálta az energiát, ha a gyermekeiről volt szó. Mesék és mesekönyvek közt nőttünk fel, imádtuk a természetet, rengeteget kirándultunk együtt, miközben megtanított az élet és a természet tiszteletére. Erre a szép, kedves világra vágyom ma is, és ezt próbálom tükrözni a képeimmel.

 

A kő lelke legközelebbi kiállítás 2017 november 15-28. tekinthető meg Gyönkön, a  Művelődési házban.

A kiállítás már a Humorellátón keresztül is megrendelhető: ITT

 

Tekintse meg A kő lelke galériánkat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kérjen ingyenes árajánlatot vagy bővebb információt! Kérek